• My SCHOOL
  Ξένες γλώσσες – Πληροφορική
  Παπανικολάου 119
  Πεύκα Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 57010
  Τηλ: 2310 676510
  Fax: 2310 676404

 • MENU
  Κλείσιμο

  Κανόνες λειτουργίας

  Αγαπητέ μαθητή,

  Για το εκπαιδευτήριο μας αποτελείς μια ξεχωριστή οντότητα που έχεις τη δική σου μοναδική προσωπικότητα, τα δικά σου χαρακτηριστικά νοημοσύνης, τον δικό σου τρόπο έκφρασης, συμπεριφοράς και κατανόησης. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών σου χρόνων στο εκπαιδευτήριο μας θα αποκτήσεις πολλές γνώσεις που θα αποτελέσουν εχέγγυο στην υπόλοιπη ζωή σου. Θα λάβεις ξενόγλωσση εκπαίδευση που θα σε βοηθήσει να πετύχεις στις εκάστοτε εξετάσεις πιστοποίησης. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε δημιουργήσει ένα εκπαιδευτήριο στα μέτρα σου. Από τη μια μεριά αποτελεί έναν άρτια εξοπλισμένο τεχνολογικά χώρο και από την άλλη ένα ευχάριστο και οικείο περιβάλλον με στελέχη γεμάτα ενθουσιασμό και όρεξη.

  Μέλημα μας είναι να αισθάνεσαι περήφανος που ανήκεις και εσύ στο ξενόγλωσσο εκπαιδευτικό ίδρυμα My school Συμεωνίδου γιατί ό,τι κάνουμε το κάνουμε με γνώμονα τη δική σου ικανοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο εξαργυρώνουμε και εμείς τη φήμη μας ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτήρια ξένων γλωσσών στην πόλη μας. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών και αποτελεί την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Ένα καλύτερο εκπαιδευτικό αύριο για τα παιδιά μας!

  Σε μια οργανωμένη, λοιπόν, κοινωνία όπως είναι το εκπαιδευτήριο μας, όλα τα μέλη της έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σου είναι:

  1) Η παρουσία σου στο μάθημα είναι υποχρεωτική, έγκαιρη και αδιάλειπτη.

  2) Από την πρώτη μέρα που θα έρθεις στο μάθημα οφείλεις να φέρεις όλα τα βιβλία σου καθώς και τα βοηθητικά σου εργαλεία.

  3) Οφείλεις να είσαι οργανωμένος διατηρώντας τις εργασίες και τα προσωπικά σου αντικείμενα τακτοποιημένα.

  4) Όπως είναι λογικό θα σού δημιουργηθούν πολλές απορίες κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Μη διστάσεις ποτέ να ρωτήσεις τον καθηγητή σου κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μόνο έτσι θα προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου και θα μάθεις καινούρια πράγματα, αφού πρώτα ξεκαθαρίσεις τις αμφιβολίες σου.

  5) Η υπακοή στις οδηγίες του καθηγητή σου είναι απαραίτητη. Μόνο έτσι θα καταφέρεις περισσότερα για τον εαυτό σου και θα μάθεις να οργανώνεις τον χρόνο σου.

  6) Μέσα στην τάξη οφείλεις να ακολουθείς τους κανόνες λειτουργίας της σεβόμενος τους συμμαθητές σου και τον καθηγητή σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σηκώνεις το χέρι σου όταν θέλεις να πάρεις τον λόγο εφόσον ο υπεύθυνος καθηγητής σού τό επιτρέψει.

  7) Ο σεβασμός σου απέναντι στον καθηγητή και στους συμμαθητές σου είναι απαραίτητη προÏ‹πόθεση για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος. Δε φέρνουμε ποτέ σε δύσκολη θέση τους συμμαθητές μας μέσα στην τάξη όταν ορισμένοι από αυτούς κάνουν κάποιο λάθος.

  8) Μέσα στις υποχρεώσεις σου είναι να διατηρείς τον χώρο διδασκαλίας καθώς και τους υπόλοιπους χώρους καθαρούς.

  9) Τρόφιμα και κινητά τηλέφωνα δεν επιτρέπονται εντός της αίθουσας.

  10) Επίσης σημαντική είναι η παρουσία σου στις εξωσχολικές δραστηριότητες του εκπαιδευτηρίου μας όπως επισκέψεις σε χώρους άθλησης και αναψυχής και εκπαιδευτικά ταξίδια (Λονδίνο). Μέσω της βιωματικής εκμάθησης τόσο μέσα στο σχολείο όσο και έξω από αυτό, η ξένη γλώσσα θα σού γίνει βίωμα.

  11) Αν και το εκπαιδευτήριο μας διοργανώνει δύο φορές τον χρόνο πλήρη ενημέρωση γονέων, οι γονείς σου έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την πρόοδο σου όποτε τό ζητήσουν.

  12) Το εκπαιδευτήριο παρακολουθεί την παρουσία σου στα μαθήματα και ενημερώνει τους γονείς σου εντός 5 λεπτών για τυχόν απουσίες σου. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος η γραμματεία ή ο υπεύθυνος καθηγητής ενημερώνει τους γονείς σου για τη διδαχθείσα ύλη.

  13) Η υπακοή στους κανονισμούς του εκπαιδευτηρίου είναι επιτακτική για όλους τους σπουδαστές. Σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα εξαιτίας κάποιου μαθητή είτε για διατάραξη ησυχίας στην αίθουσα είτε λόγω ανυπακοής σε οδηγία του καθηγητή εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη ροή του μαθήματος, θα ληφθούν τα εξής μέτρα:

  α) προειδοποιητική αναφορά

  β) επίπληξη ελαφριάς μορφής και στη συνέχεια επικοινωνία με τον γονέα.

  γ) αποβολή του μαθητή από το εκπαιδευτήριο σε περίπτωση μη ανταπόκρισης και συνεργασίας του γονέα, εφόσον η συμπεριφορά του μαθητή προκαλεί πρόβλημα στη σωστή λειτουργία του μαθήματος.